Dýňová polévka

26. října 2014 v 23:21 | Contessa |  Recepty
ingredience: 500g dýně
olivový olej
250ml šlehačky
800ml vody
špetka soli, pepře a muškátového oříšku
4 housky
kostička másla
Dýni omyjte, rozkrojte a vydlabejte vnitřní část se semínky. Dýni neloupejte jen nakrájejte na kousky. Kousky naskládejte do pekáče. Vyhřejtee si troubu na 170 stupňů. Dýni v pekáči potřete olivovým olejem a vložte do předem vyhřáté trouby. Metitím si ušlehejte šlehačku. Po 45 minutách vyndejte dýni z trouby a nechte ji trochu vychladnout. Pak ji přidejte do mixéru a zalijte 800ml horké vody. Potom spusťte šlehač. Poté směs přelijte do hrnce, osolte ji, přidejte tochu pepře a nastrouhaného muškátovho oříšku. Celou směs promíchejte. Hrnec dejte na plotnu a počkejte až se polévka začne vařit. Pak sporák nachvilku vypněte a přidejt šlehačku. Opět řádně zamíchejte. Housky rozkrájejte n malé kostičky a opečte n pánvi s rozpuštěným máslem. Kostičky housek nakonec přidejte do polévky.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama